Ventilirani donji grebeni
Pribor za ventilaciju
Izolacija za dimnjak

Za vrućih sunčanih dana između izolacije i krovnog pokrivača lako se dosežu temperature do 80 ° C. Taj se vrući zrak širi u donje kuće, znatno pogoršavajući klimu. Uz zimsku hladnoću i vlagu, vanjski (hladni) i unutarnji (vrući) zrak susreću se u zazoru između izolacijskog paketa i krovnog pokrivača, što uzrokuje kondenzaciju. Samo pravilna cirkulacija zraka, koji ulazi u liniju strehe i izlazi u visini grebena, štedi ove neugodnosti i produžuje životni vijek krova.

Zašto prozračivati ​​krov?

  • Da bi se eliminirala vlaga: vodena para teže migrirati prema gore iz donjih prostorija, stvarajući kondenzaciju na donjoj površini krova. U dane kiše, snijega ili visoke vlažnosti pločice se natapaju vodom i prenose istu vlažnost na temeljnu strukturu.
  • Za snižavanje visokih ljetnih temperatura između krova i izolacije: ventilirani krov ljeti izbacuje vrući zrak prije nego što se vanjska toplina (do oko 80 ° / 90 ° C) prenese na tavan ispod. Na taj način pruža se masivna pomoć izolacijskom paketu kako bi se izbjeglo pregrijavanje unutarnjeg okruženja ljeti.
  • Kako bi se omogućilo prodiranje bilo kakvih infiltracija vode u žlijeb: bilo kakva infiltracija vode s krova i / ili njegovih kritičnih točaka mora moći teći do oluka.
  • Budući da krovište na crijepovima i savijenim pločicama traje vječno: toplina koja se zimi diže iz kuće raspoređuje se ravnomjerno, izbjegavajući ograničeno topljenje snijega. Na taj se način dobiva garancija protiv smrzavanja (smrzavanje / odmrzavanje) od proizvođača pločica od terakote i pantila.